Targi śniadaniowe w parku Moczydło to wydarzenie, które już niebawem będzie dostępne dla wszystkich smakoszy. W niedzielę, 15 września, w godzinach od 10:00 do 16:00, będziemy mogli skosztować różnorodnych dań.
Najważniejszym punktem programu będzie pokaz kulinarny o godzinie 12:00. Jego prowadzącą będzie Anna Zyśk, znana blogerka i autorka książek kulinarnych.
Uczestnicy targów będą mieli okazję skosztować wielu pyszności. Na stoiskach będzie można znaleźć gofry przygotowywane z naturalnych składników, bez dodatku barwników i polepszaczy, a także śmietankę 36% – wszystko robione na miejscu. Kolejną propozycją będą burrito – zarówno w wersji z mielonym mięsem, pomidorami i czerwoną fasolą, jak i z kurczakiem, żółtym serem, ryżem meksykańskim i papryką. Nie zabraknie też opcji dla wegetarian.
Na targach pojawi się także fasolka po bretońsku z kiełbasą, boczkiem, fasolą Jaś, przecierem pomidorowym i przyprawami. Miłośnicy tradycyjnej kuchni polskiej będą mogli skosztować żuru śląskiego na domowym zakwasie, z kiełbasą, wiejskim jajkiem i pieczywem.
Z pewnością zainteresuje Was również Jianbing guozi – to chiński naleśnik o różnorodnych smakach, podawany w tradycyjnych chińskich sosach lub w wersjach dostosowanych do polskich gustów. Na stoiskach znajdzie się też szakszuka – wiejskie jajka zapiekane w pomidorach i cebuli, przyprawione kuminem; półmetrowa zapiekanka z przeróżnymi dodatkami; burgery wołowe, frytki, krążki cebulowe, nuggetsy i wiele innych pyszności.
Poza jedzeniem, na targach pojawią się również DZIKI KAROL z gotowymi smakami świata na wynos oraz WWF Polska, który będzie informować o ochronie zagrożonych gatunków. Do picia będzie można zamówić kawę Kimbo – il Caffe di Napoli, herbatę oraz inne napoje.