Przygotujcie smakowite i swoje podniebienia na ekscytującą podróż gastronomiczną dookoła globu, która odbędzie się podczas wydarzenia „Wolskie Grillowanie – z grillem przez świat”. Już 7 września, w godzinach od 12:00 do 19:00, w Parku Moczydło, miłośnicy grillowania będą mogli zanurzyć się w klimat tej niezapomnianej uczty.
Renomowany Szef Kuchni, Grzegorz Łapanowski, przygotował dla uczestników cztery specjalne pokazy kulinarne. O godzinie 13:00 rozpocznie się prezentacja „Ryby na grillu”, która z pewnością sprawi radość fanom morskich przysmaków. Następnie, o 14:30, uczestnicy będą mogli zaznajomić się z japońską sztuką grillowania poprzez pokaz „Yakitori”. O 16:00 odbędzie się „Wietnamski grill”, który pozwoli zgłębić tajemnice azjatyckiej kuchni. Na koniec, o godzinie 17:30, Łapanowski zaprezentuje „Warzywa 2.0” – najnowsze trendy w gotowaniu na bazie roślin.
Nie tylko kulinaria jednak będą atrakcją tego dnia! Na miejscu zaplanowano także warsztaty z intuicyjnego malowania, tworzenia kosmetyków i eko-toreb, a także ekologiczną strefę sadzenia roślin. Ale to nie koniec – najmłodsi będą mogli korzystać z brokatowych tatuaży, doczepiania warkoczyków, euro bungee, byka rodeo i wielu innych atrakcji. A po zmroku nadchodzi czas na kino plenerowe pod gwiazdami!
Zapraszamy całe rodziny i grupy przyjaciół do wspólnego spędzania czasu w Parku Moczydło. Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji do zabawy i odkrywania nowych smaków!